Categories
txt

eng

wat mij zo opvalt bij dat wk is dat de stadions tijdens de wedstrijden niet klinken als voetbalstadions. het ligt er een beetje aan welk land er speelt -van sommige landen zijn waarschijnlijk meer supporters aanwezig dan van andere-, maar het is wel duidelijk dat het japanse en koreaanse publiek op andere dingen let, of in ieder geval anders reageert, dan het europese of zuid-amerikaanse. de spreekkoren ontbreken, en er is meer “oooh” en “aaah” te horen, en met hoge stemmetjes [“op de tribune zijn de uitslagen van de koreaanse examens bekend gemaakt” merkte een commentator snedig op]. grappig. als er doelpunten vallen vind ik het gejuich trouwens maar matigjes.
ik vind het ook een vreemd gezicht, duizenden japanners met shirtjes van zweden. ik las ergens dat er ook ontelbare japanse fans van de rode duivels zijn, terwijl die morgen tegen japan spelen. zie je het voor je? drie dagen vóór nederland-japan, en de kuip voor de helft gevuld met grote blauwogige blonde gezelligerds met witgeschminkte gezichten met rode cirkeltjes op de wangen?
dacht het niet.
een tijd geleden las ik dit [via trip’s fantastische wk-log]. een beetje eng, vind ik.
wel een leuk toernooi totnutoe. dat dan weer wel. ook al ontbreekt de wkoorts een beetje bij mij. ik heb wel alle wedstrijden gezien [sommige niet helemaal], maar ik mis toch iets. het zal dat ene wel zijn.

2 replies on “eng”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.