Categories
txt

dutch breakz

oh trouwens, één van de postjes die verloren zijn gegaan is die waarin ik de dutch breakz releaseparty in 013 aankondigde, die werd afgelopen zaterdag gehouden, en ik mocht daar plaatjes draaien.
ik moest openen, wat ik in mijn hoogtijdagen als plaatjesdraaier als een definite no-no beschouwde, maar hee, ik heb niet meer zoveel te kiezen deze dagen, heh.
twas tof. mensen kwamen vrij vroeg binnen dus ik heb maar 20 minuten voor een lege zaal gedraaid, dat viel nog mee. wat ook meeviel was de mc, reno is zijn naam. ik heb het meestal niet zo op mc’s, dat gebiddybiddybom en ge-taking-it-to-the-next-level is meestal te saai voor woorden.
maar reno, die een vriend is van da huge [die na mij draaide] vroeg eerst netjes of ik het erg vond als hij af en toe wat in de mic schreeuwde. ik was verbaasd. de meeste mc’s pakken gewoon de mic, zetten de schuif open en beginnen te blaten, en zijn eerst verbijsterd en dan laaiend als je de schuif weer dichtgooit. ik wilde natuurlijk niet meteen negatief gaan doen dus ik zei dat ik het best vond. bovendien draaide ik in het begin toch allemaal ragga met vocalen, dus daar viel weinig overheen te mc-en.
later toen de vocalen verdwenen en de muziek een versnelling hoger schakelde deed reno zijn ding, en ik moet zeggen, dat deed hij goed. niet te veel, niet te afgezaagd, heel fijn. hij bleef de hele avond, tijdens de set van da huge natuurlijk, tijdens 2 wikked’s geweldige optreden [die gasten zijn echt goed hoor. check die nieuwe single van ze, hij ligt nu in de winkel!], en ik neem aan ook tijdens statik‘s set die ik niet helemaal gehoord heb.
toffe avond in ieder geval.