Categories
txt

draaien moet leuk zijn

ik werd gebeld door een jongen die me had horen draaien op het holndfstvl. of ik op zijn dineetje voor vrienden wilde komen draaien, want hij vond het zo leuk daar in de stadsschouwburg. lijkt me leuk. wat is het? waar? wanneer?
het gaat om een diner voor vrienden, in het clubgebouw van een roeivereniging in amsterdam. eerst goed eten, daarna feestje tot een uur of drie.
nou, lijkt me leuk, nogmaals.
maarre… er is geen geld. maar wel heel lekker eten en het wordt leuk.
ahum.
enne, er is een kabel, daar kunnen we dan wel een mengtafeltje op aansluiten. als jij dan je draaitafels mee kan nemen….
heb je geen behoorlijke geluidsinstallatie staan dan?
ehm… nou ja ik heb thuis nog wel een pick-up staan, anders zetten we die gewoon neer. oh enne… ja, het zijn wel studenten, dus eh, nou ja, die willen op een gegeven moment een bepaald soort muziek horen.
“relight my fire” van dan hartman zeker. en “think” van aretha franklin. en “sex machine” van james brown. en “lady marmalade”?
ja precies ja, dus als je dat zou kunnen draaien, een beetje de hitjes en zo…
nou ja je hebt toch gehoord wat ik draai op het holndfstvl? daar zitten die nummers niet echt tussen.
j-ja, maar ik dacht… nou ja, eh… ik vond het op het holndfstvl echt heel erg leuke muziek, en het liefst wil ik die muziek ook voor het feestje, maar er zijn ook andere organisatoren en die eh, nou ja, misschien denken die er anders over. kun je niet een bandje sturen met tien seconden van de muziek die je denkt te gaan draaien? dan kunnen de anderen dat ook horen, en dan kunnen we kijken wat we doen.
ja dat kan ik wel doen, maar ik ga dus niet van die meuk draaien. het is fantastische muziek, maar precies door dit soort feestjes gaat mijn huid krullen iedere keer als ik die nummers hoor. ze zijn gewoon helemaal kapotgedraaid. ik heb al vaker op studentenfeestjes gedraaid, en dat is iedere keer weer een beetje ellendig. het klinkt waarschijnlijk zeer snobistisch, maar ik heb gewoon geen zin om dat soort muziek te draaien. of liever, die nummers. want ik draai dat soort muziek wel, alleen die nummers liever niet, dat vind ik afgezaagd. en als ik die nummers niet draai, dan kan ik nog zo funky draaien, als de dames en heren studentjes het niet kennen, krijg ik gezeik. dat is hun goed recht, maar ik pas ervoor eigenlijk.
nou ja, stuur een bandje, en dan hebben we het er nog over, want ik wil eigenlijk wel graag dat je komt draaien.
en wanneer is het?
26 januari.
dat is snel. en als ik te licht word bevonden? heb je dan nog alternatieven?
ja, er zijn er nog twee.
aha.

nou dat wordt dus niks. ik kan eigenlijk net zo goed niet een bandje sturen. waarom zeg ik ook niet gewoon meteen nee? en hoe leg ik dat van die muziek uit zonder als een elitaire zeikerd over te komen? pfff.

klinkt: groovetech live