Categories
txt

dog day afternoon

“toch knap, jezelf twee keer door het hoofd schieten, hoeveel tijd zou er zitten tussen kogel 1 en 2?”

merkte da huge terecht op.

don quijote in extremis vergiste zich van toren, maar kwam er pas achter toen hij al 18 mensen in gijzeling had. hij kon echter niet meer terug. voor zichzelf dan. toen hij zich zijn fout realiseerde, kwam hij meteen tot zijn zinnen. waar was hij mee bezig? maar het was al te laat. hij wist al hoe het zou gaan aflopen.

hij wilde nog niet dood.

hij schaamde zich.

de tijd dat de gijzeling duurde was de tijd dat hij zich klaarmaakte om te sterven. hij onderhandelde voor de vorm wat met de politie. even praten, maakte niet uit waarover. tijd winnen om de gedachte te laten bezinken.

op een gegeven moment besloot hij dat het tijd was. hij vroeg een plaspauze, nam zijn schietwapen mee naar het toilet. “tot zometeen”, zei hij nog. morituri te salutant. op de plee keek hij nog eens naar zichzelf in de spiegel. hij zette het wapen tegen zijn hoofd. tien seconden passeerden, een halve minuut, twee minuten, het leken twee jaar. trots en berusting streden tegen elkaar, een zware strijd. de trots won, maar nipt. het moment was gekomen om de trekker over te halen. nou, een, twee, drie in godsnaam. maar hij deed zijn ogen weer open. de twijfel.

hij zuchtte. hij spande zijn vinger weer. eigenlijk wilde hij niet, maar de schaamte was te groot. hij moest het doen. hij huilde, en haalde de trekker over.

de angst verlamde zijn arm, en op het moment dat hij schoot, zakte zijn schouder. de loop stond niet meer op zijn hoofd. hij raakte maar half. of nog minder dan half, want hij realiseerde het zich nog.

hij huilde nog harder. “zelfs dát lukt me niet eens”, dacht hij nog. hij werd razend op zichzelf. “je verdient niet beter”, dacht hij, en hij schoot nog eens.

dog day afternoon, anyone? maar dan iets anders.

wat een drama.

klinkt: i-f mix nyc 10/07/2001

2 replies on “dog day afternoon”

Mogelijke verklaring voor de twee keer is: pistoolmitrailleur van het merk Heckler & Koch.Teken dat in ieder geval Heckler & Koch de tijden van ‘Lets make things better’ reeds verre voorbij zijn.

misschien moeten de ontwerpers van h&k maar eens bij philips langs dan. om het beter te maken enzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.