Categories
txt

boombox

ik weet nog goed hoe blij ik was met mijn allereerste radio-cassetterecorder. ik was een jaar of 10, en na het oranje plastieken koffertje dat na opening een platenspeler werd [eigenlijk was het van mijn broertje ed en mij, maar dit terzijde], was het mijn favoriete bezit. oom richard nam basf-bandjes van 60 minuten voor me op, met muziek van earth, wind & fire, massada, george benson, en oom randy gaf me een maxell-bandje [chroom!] van 90 minuten met dingen van boney m tot johnny cash. uren zat ik aan het ding gekluisterd, luisterend naar de radio, liedjes opnemend van ferry maat en andere programma’s. ik moet ergens nog een bandje hebben met een verslag van feyenoord-ajax in de kuip, met commentaar van theo koomen en een piepjonge jack van gelder, die er tot mijn groot genoegen geen twijfel over liet bestaan voor welke club hij was [ivan nielsen miste een penalty en van gelder stond te juichen, geweldig].
prachtig, die birth of boomboxes.

4 replies on “boombox”

Ik ben als PSV supporter naar die wedstrijd geweest ik dacht in 1983? En met Ivan Nielsen kwam het later nog goed(won o.a met psv de europacup 1). Nielsen komt 6 augustus weer naar Eindhoven om een wedstrijdje te voetballen(psv ’88 tegen een allstar team van PSV.
p.s ik zie liever Ajax drie keer achter elkaar kampioen worden,dan 1x Feyenoord;-)

1983? dan was ik dertien ipv tien. kan best, inderdaad.
ik zie ajax ook liever 3x achter elkaar kampioen worden dan feyenoord. of vier keer. of vijf 🙂

Ik weet het ook niet zeker meer hoor,het kan ook in 1981 of 1982 geweest zijn . Ik zal het eens nakijken in mijn verzameling voetbalboeken . Ik heb ook nog wel foto’s(vi) van die wedstrijd dacht ik. Ajax speelde in het blauw en Jesper Olsen en Schrijvers deden ook mee dacht ik.Ik zal het straks(vannacht) eens nakijken. Leuk verhaal trouwens. ik had een philips cassette recordertje indertijd met o.a op een (“spinvisachtig bandje”) Madness(nightboat to cairo) Queen(Somebody to love,Spread yoor wings, Smokie Needles and pins enz enz.

Grappig, ik herinner me ook m’n eerste cassetterecorder. Voor m’n verjaardag. In de winkel had ik een blauwe aangewezen, maar ze hadden alleen nog maar een zwarte. Alleen bandjes van de radio opgenomen. Dat je dan met je vinger op “pause” zat te wachten tot die stomme dj eindelijk zijn bek hield. Ik weet nog dat ik vrijdagavond hel laat (voor die leeftijd) zat te wachten op Ben Liebrands “In the mix”. Ken je die nog? ‘s Avonds had je “In the minimix” van een kwartier om de zoveel tijd ‘s nachts eem lange mix. Altijd met hetzelfde begin: Escape while you turn, Run! (met veel echo) Fantastisch vond ik dat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.