Categories
schrijfsels

Bookless: Palomitas con Caramelo

Bookless is schrijfster en muziekjunk te Madrid, Spanje, hoewel oorspronkelijk afkomstig uit México DF, Mexico. Op haar eigen website publiceert ze haar schrijfsels in haar eigen taal, hier op Chez Lubacov staan enkele vertalingen.

Pablo en Diego zijn broers. Pablo is groter dan Diego, maar Diego is knapper dan Pablo. Diego is mijn beste vriend. Diego en ik zitten altijd naast elkaar in de klas. Als de school uit gaat wisselen we altijd schriften uit. Hij doet mijn wiskundehuiswerk en ik doe het zijne voor geschiedenis. Diego is erg goed in wiskunde, maar geschiedenis vindt hij niks. Diego zegt dat het nergens voor nodig is om de levens van dode mensen te kennen en om te weten over dingen die gebeurd zijn voordat we geboren waren. Diego en ik spelen altijd voetbal in de pauze. Jongens zijn leuker dan meisjes. Meisjes zijn stom. In de klas zitten ze elkaar altijd berichtjes te sturen en stom te lachen. In de pauze blijven ze zitten om ons te zien spelen. Mijn mama is ook stom.

Gisteren was de verjaardag van Diego, en Óscar, zijn papa, had en feest voor hem georganiseerd. Óscar heeft Diego een pistool gegeven dat precies lijkt op dat van polities, als hij kogels zou hebben zou hij echt zijn. Diego had ons uitgenodigd om bij hem gangstertje te komen spelen, maar ik mocht niet van mama. Ze kwam me halen in haar nieuwe auto. Een hoge blauwe auto. Ik zei dat ik de auto heel mooi vond, dat hij lekker rook. Mama zei wat leuk dat je hem mooi vindt, en dat ze hem als ik groot ben aan mij gaat geven. We waren nog niet eens de brug over, toen ging de mobiel, het was Marla, de mama van Diego, mijn mama zei dat het niks nieuws was dat ik dingen vergat, dat ik mijn hoofd niet verlies omdat hij vast zit, dat het geen probleem was, ze hoeft tot maandag toch niet naar school, we spreken af morgen om 5 uur, bedankt, een kus, tot later. Mama glimlachte dus ik vroeg haar waarom ik niet bij Diego mocht blijven. Ze zei daarom niet en daarmee uit. Ik zette de radio harder want dat liedje van “raitaboutnou fonsoolbroda, raitaboutnou fonsoolbroda” stond op, dat van het leuke voetbalspelletje op de Play Station, en mama zei dat hij zachter moest. Ik deed het niet, mama schreeuwde tegen me, ik deed of ik haar niet hoorde, als ze tegen me schreeuwt doe ik net of ik doofstom ben. Mijn moeder is stom. Ze begrijpt niks. Ze houdt niet van me. Ik haat mama.

Vandaag blijf ik de hele middag bij Diego. Mama gaat naar het theater met haar stomme vriend. Marla zegt tegen Diego dat hij zijn tanden moet poetsen. Diego moet naar de tandarts. Veruca springt en likt mijn handen. Veruca is een lieve hond. Marla zegt tegen Pablo dat hij op me moet passen. Ik vind Pablo niet leuk. Ik kan hem niet uitstaan. Pablo wil altijd lief doen tegen me. Hij maakt popcorn in de magnetron. Popcorn met caramel is lekkerder dan popcorn met kaas of boter. Pablo zet een video op van Bugs Bunny. Bugs Bunny is mijn favoriete konijn. Pablo doet het lucht uit. De kamer lijkt wel een bioscoop. Pablo gaat naast me zitten. Hij kijkt naar me. Ik vind de ogen van Pablo niet leuk. Pablo omhelst me. Hij drukt zicht tegen me aan. Hij kust me net als in de film. Hij doet mijn broek open. Ik vind de ogen van Pablo niet leuk. Ik geef hem een schop. Ik ren naar de deur. De deur is op slot. Pablo pakt mijn arm. Hij drukt me tegen zich aan. Hij doet me pijn. Veruca bijt hem. Veruca is een lieve hond. Ik ren gauw de trap op. Pablo pakt mijn been. Ik sla hem met een bloemenvaas op zijn hoofd. Hij gilt. Ik sluit me op in de kamer van Diego. Pablo heeft de sleutel. Hij opent de deur. Ik vind de ogen van Pablo niet leuk. Ik spring uit het raam. Alles draait. De lucht. De grond. De lucht. De grond. Alles is zwart.

Ik doe mijn ogen open. Diego omhelst me en hij geeft me een Kinder Huevo. De tandarts heeft hem aan hem gegeven omdat hij zo dapper is, maar hij heeft ook gezegd dat hij geen chocolade en snoep mag eten. Die tandarts is een beetje stom. Marla kijkt naar mijn hoofd en vraagt of ik me goed voel. Pablo geeft me een glas melk. Pablo zegt dat hij blij is dat er niks gebeurd is. Ik haat Pablo. Hij is een leugenaar. Mama komt me halen. Ze zegt hallo tegen Marla en tegen Pablo bedankt voor het oppassen. Mama zegt dat ik dag moet zeggen tegen Pablo. Doe ik niet. Mama zegt dat ik onbeleefd ben. Mama begrijpt niks. Ze is stom. Ik haat mama.