Categories
schrijfsels

Bookless: Cigarettes & Alcohol

Bookless is schrijfster en muziekjunk te Madrid, Spanje, hoewel oorspronkelijk afkomstig uit México DF, Mexico. Op haar eigen website publiceert ze haar schrijfsels in haar eigen taal, hier op Chez Lubacov staan enkele vertalingen.

Iedere keer dat ik denk dat ik het punt heb bereikt dat ik geen adolescent meer ben, en dat ik eindelijk deel uitmaak van de samenzwering der volwassenen, gebeurt er iets dat me er op de meest afschuwelijke manier aan herinnert dat ik nog steeds hetzelfde excuus voor een “normaal persoon” ben als tien jaar geleden. Er zijn dingen die ik in theorie al geleerd had moeten hebben, maar in de praktijk maak ik nog steeds dezelfde fouten. Maar ja, er zijn nu eenmaal dingen die onvermijdelijk zijn, zeker als je inwoner bent van Lalaland. Ik geef nog steeds al mijn geld uit aan muziek, in het volle besef dat ik later niet eens geld zal hebben voor de essentiële levensbehoeften. Maar wie wil er eten of de huur betalen als je gelukkig kunt zijn in stereo? Bovendien kun je altijd nog het volume hoger zetten zodat je de huisbazin die op de deur staat te bonzen niet hoeft te horen.

Ik geloof nog steeds dat ik op een goede dag zal stoppen met het vullen van mijn nachten met schuimende dranken die hoofdpijn veroorzaken, en ik herhaal keer op keer dezelfde zin: ik doe het niet meer, ik zweer het. Ja, alsof dat zo makkelijk is. Ik heb al een andere spreuk klaar om mijn recidive te verantwoorden: lankmoedigheid, geen dwang. Het stoppen met roken, dat is een heel ander verhaal, in feite heb ik het roken nooit lekker gevonden.

Wat ik het meeste haat is dat ik mezelf iedere dag beloof om in ieder geval iets, al was het maar één velletje papier, vol te schrijven, met grote letters en dubbele tussenregels desnoods, maar ik ben niet in staat om ook maar de computer aan te zetten. En ik word hysterisch, iedere keer als iemand me vraagt of ik nog wat geschreven heb de laatste tijd.

En dat is nog niet alles, maar ik zal erover moeten ophouden want ik word er ziek van.

Mijn laatste wens is dat men zich mij herinnert als het succesvolle en schitterende blonde model van 1.90 m. dat ik nooit geweest ben.