Categories
txt

boe

het is wel duidelijk dat lava met andere ogen naar voetbal kijkt dan iemand die van het spelletje houdt. je hoeft niet van barcelona te houden, maar ze “reserve-duitsers” noemen is gewoon de plank volledig misslaan in mijn nederige opinie. er werd gewoon verdiend gewonnen van een ploeg die helemaal niet thuishoort in de kwartfinale van de champion’s league, en met prachtig voetbal, meneer. weggespeeld zijn die grieken.

helaas is barça te wisselvallig om met zekerheid te kunnen zeggen dat ze van dat kutmadrid [ik weet het, het is de beste ploeg van europa, ze spelen het mooiste voetbal, ze hebben de rijkste historie, maar gottegot wat heb ik een hekel aan ze – dat heeft met mijn jaren daar te maken dus wat je ook zegt, ik zal nooit ofte nimmer van gedachten veranderen in dezen] zullen winnen. maar ik hoop het vurig. en ik zou er wat voor geven om weer eens terug te mogen naar dat prachtige nou camp om het te zien.

so ner.

klinkt: various – black rio

8 replies on “boe”

Ah! Maar die nuancering staat dan weer niet op de voorpagina…:-)Anyhow, wellicht ten overvloede, maar mijn stukje was meer een uiting van frustratie door een fan (van panathinaikos, ja, dat kan ook) dan een objectief stukje voetbal-schrijverij.Ik snap uiteraard ook dat door een verblijf in Barcelona je sympathie aan de andere kant lag.Maar het ‘Duitse’, het Ajaxerige, dat heeft Barcelona toch gewoon? Met meer geluk dan goed spel doorstoten naar grote prijzen, bedoel ik dan.

Ik weet trouwens ook niet waarom ik een hekel aan Barcelona heb… Wat in elk geval niet hielp was de onterechte uitschakeling van -weer een favoriet- Chelsea een paar jkaar geleden.De *club* is natuurlijk gewoon de mooiste van Spanje, met die historie [in flagrante tegenstelling tot Real]. Maar het *team*, dat bevalt me al jaren niet. vroeger Cruyff en Koeman (mag ze niet), nu al die andere ex-ajacieden. En dan die overdreven opgehemelde Rivaldo (toegegeven, van overdreven opgehemelde spelers heeft Real er ook minstens twee: Roberto carlos en Zidane). Misschien komt het ooit nog goed, als het Nederlandse contingent er weg is (en de partijdigheid in de Nederladnse media daarmee ook verdwijnt).Of als Panathinaikos of Chelsea of Sporting Lissabon volgend jaar de CL wint.

kijk, daar heb ik dus problemen mee: “het ‘duitse’, het ajaxerige”. vloeken in de kerk, en bovendien onwaar, die vergelijking [tussen ‘duits’ en ajax bedoel ik]. en als je de spaanse competitie een beetje volgt, dan zie je dat barça helemaal niet zoveel geluk heeft, of in ieder geval niet meer dan welke andere ploeg dan ook. bovendien, geluk dwing je af. daar ben ik stellig van overtuigd.

re: overdreven opgehemeldrivaldo, dat klopt, maar tegen panathinaikos vond ik hem net weer wel erg goed. ik heb hem nog nooit zo zien werken.en de meest onterecht opgehemelde speler van real is natuurlijk die lul van een figo. wat een zeikerd. tegen dat gezever van die man wegen zijn te sporadische schitterende acties niet op. zidane is god, en roberto carlos is naast één van de sympathiekste spelers ook één van de beste van spanje in mijn ogen.ja, u las het goed, zidane is god 😉

Pfff… Nog maar een keer dan (ik wil geen ruzie met mijn inspirator). Okee okee okee, Barca heeft in de competitie niet zoveel geluk gehad dit jaar (eerder pech denk ik eigenlijk). En de vergelijking met ‘Duitse’ mazzel gaat ook niet op: het Duitse -afdwingbare- geluk komt voort uit de vechtlust, het tot het gaatje gaan tot en met de laatste minuut. Bij barca kunnen ze gewoon echt goed voetballen (als ze zin hebben, ‘bij vlagen’ dus). Tuurlijk zijn ze beter dan Panathinaikos! Tzou wat zijn als het niet zo was. Maar Ajax? Hou op hou op! Daar hangt echt het domme geluk aan de konten. [niet over gisterenavond beginnen, was een terechte overwinning, zelfs als je die dubieuze penalty niet meerekent].

Re: Zidane = GodInderdaad, een treffende vergelijking. Heeft ooit wel eens iets moois gedaan [aarde geschapen/Frankrijk 1998], daarna terend op die roem, zonder enige reiteratie van zijn zgn grootsheid. Als iets tegenzit, raakt ie gefrustreerd en gaat ie gekke dingen doen [zondvloed/rode kaarten wegens natrappen].Figo is een aansteller en een matennaaier, maar ook een hemelse voetballer.Carlos is idd een sympathiek mens. Hij kan ook heel hard tegen een bal trappen. Maar verdedigen kan ie gewoon niet, en da’s lastig voor een linksback.

de momenten dat ajax dom geluk heeft worden wat mij betreft afgestreept tegen de momenten dat het gewoon domme pech heeft. net als bij iedere andere club.ik vraag me inderdaad wel af of roberto carlos en linksback wel een goede combi is, maar goed. het blijft een geweldige speler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.