Categories
txt

He(me)l

klinkt nu in Luba’s donkere computerhol: de repititieve tik van een naald die aan het eind van kant C van Jimi Hendrix’ “Electric Ladyland” is gekomen
Mijn fijne vriend Franx is grafisch ontwerper en werkt bij Philips. Hij leest dit ook wel eens, en vandaag stuurde hij me de blog van zijn collega ontwerper David Carson. Leuke blog, maar zo één, twee, drie heb ik niet een diepgaand onderzoek naar het wat, hoe en waarom kunnen doen. Wat me wel opviel is de volgende quote:
A Definition of Heaven/Hell
“Definition of heaven: American salary, Indian wife, Chinese food and British accommodation. Definition of hell: American wife, British food, Chinese accommodation and Indian salary.”

Ik heb geen Amerikaans salaris (wat is dat eigenlijk?), geen Indiaanse/Indiase vrouw, en geen Britse woning (wat is dat eigenlijk?). Ik eet wel heel vaak Chinees. Ik heb ook geen Indiaans/Indiaas salaris, geen Amerikaanse vrouw en al helemaal geen Chinese woning. En bestaat er zoiets als Brits eten? Fish & chips? Britten eten toch alleen maar take-away curries, en dat is Indiaas/Pakistaans. Ik eet ook wel eens Indiaas, maar de laatste tijd niet meer zo vaak. Het ligt me nogal zwaar op de maag, en ‘s ochtends wakker worden met een smaak in mijn mond alsof er ‘s nachts een muisje in is gekropen, daar een chicken tikka massala heeft gegeten en vervolgens is gestorven, is geen fijn wakker worden. Misschien moet ik mijn tanden eens poetsen. Maar goed, ik woon dus niet in de hemel, en ook niet in de hel. Ik woon in Antwerpen. Da’s best leuk, soms.