Categories
txt

Krust

Gisteravend bij die Krust geweest. De avond begon al om 9 uur, dus wij vrij vroeg daar naartoe, half elf ofzo. Nog helemaal niemand. L-Dopa die hele fijne reggaeplaatjes stond te draaien in een door Pepsi gesponsorde grote zaal waar men uit voorzorg maar vast de airco op 8 had gezet, terwijl in de andere zaal tien mensen stonden te kijken naar het podium waar iemand hiphop draaide. Dat beloofde wat.
Vervolgens kwamen we erachter dat onze held uit Bristol pas om 2 uur zou draaien. Eerst was daar een DJ Quilla (spreek uit: “Killa”), naar wat ik gehoord heb een nieuw talent. Draaide erg Bristol-georiënteerd, vette plaatjes wel, af en toe ging die mix helemaal mis maar dat was verder niet echt storend. Daarna Predator, die zijn Bristolplaatjes afwisselde met wat ander geluid, wel beukend allemaal. Vervolgens kwam L-Dopa weer, die ook allemaal Bristoldingen draaide, ook nummers van Krust, wat ik dus totally uncool vind, maar ja, wie ben ik niewaar. Effe naar de andere zaal waar zeer vette ragga en hip hop werd gedraaid. Het was inmiddels goed vol trouwens.
Maar ik werd zenuwachtig, wilde niks van de krustekop missen. Ik kwam terug binnen en daar stond-‘ie hoor, zijn houtskool gebrande bassen en gortdroge beats op de vloer te gooien ter leeringh ende vermaeck. Gelukkig was MC Vin-E inmiddels pleitos, want die was me tijdens Quilla, Predator en Dopa danig de keel uit gaan hangen met zijn “Ieniemienie Miniminimini-me Inside the Rough Ride”-gereutel. Als hij nou wat zou minderen zou het nog te pruimen zijn, maar gisteren dus duidelijk niet. Krust ging inmiddels in hetzelfde moordende tempo door als zijn drie voorgangers. Ik hou daar wel van op zijn tijd, maar soms is het net gabber.
Anywayz, het was wel weer goed allemaal, hoewel ik me wel eens beter vermaeckt heb bij Krust. Was ook hondsmoe, en vandaag weer gewoon werreke. Dus om half 4 vond ik het mooi geweest.