Categories
txt

Fanmail

Nou het is gelukt hoor, de oude schrijfsels zijn online, tenminste, een deel ervan.

Ik kreeg gisteravond trouwens een meeltje van Bianca Broussard, die de site van Mulletheadz had bezocht. Die site is al tijden niet meer ge-update, maar hij staat er blijkbaar nog steeds. Mulletheadz is de naam van het DJ-duo dat ik in Spanje vormde met David Lapof. We werkten samen bij de platendistributeur Comforte, een bedrijf dat in 1997 ter ziele is gegaan, en waren (zijn) allebei nogal into de drum’n’bass. Mijn naam luidde destijds overigens “Dave Snuiter”, voor het geval dat je de Mullet Cave bezoekt en je afvraagt waar Eria Lubacov of Dave Roozendaal dan wel is. Ik hou nu eenmaal van pseudoniemen, sleep me maar voor het gerecht. Anywayz, we gingen dus samen draaien en we hadden best succes. Grote festivals enzo. Natuurlijk, er waren in heel Spanje misschien 4 anderen die drum’n’bass draaiden, en David kende iedereen van de pers, waardoor we veel aandacht kregen. Toen heb ik ook de site opgezet. Supersimpele site, geen foto’s, alleen maar tekst. Ik wist niks van HTML, en ik had geen tijd om me erin te verdiepen. Logo van Txarly Brown erbij, en Bob is je oom.

Maar goed, een meel dus van Bianca, dat ze de site zo leuk vond en de url had doorgespeeld aan een vriendin van haar, want die heeft volgens haar een “very similar site”. Helaas heeft ze me de url daarvan niet gegeven. Maar wel die van haar eigen blog: Bianca’s Xanga Site. Meteen bezocht natuurlijk. Grappig, wel. Beetje kazig, met veel pastelkleurtjes en een foto van een bos rozen, maar niet oninteressant. Ze is lerares aan een school in Californië, waar ze een aantal dingen over vertelt..

Ik had mijn collega Fraser mijn top tien gemeeld kwa platen van dit jaar, naar aanleiding van zijn eigen lijstje op zijn blog. Heeft-ie er meteen opgezet. Maar ik zal ’em zelf ook effe geven:

  • Radiohead – Kid A
  • PJ Harvey – Stories Form the City, Stories From the Sea
  • Goldfrapp – Felt Mountain
  • Queens Of The Stone Age – R
  • Paradox – The Musician As an Outsider
  • Landslide – Drum + Bossa
  • LoSoul – Belong
  • De La Soul – Art Official Intelligence
  • Mike Ladd – Welcome To the Afterfuture
  • Etienne de Crécy – Tempovision

Inderdaad, geen volgorde, want ik vind dat je deze platen niet met elkaar kunt vergelijken. Het zijn gewoon platen die ik dit jaar erg veel gedraaid heb. weet je meteen wat mijn muzikale voorkeuren zijn. De meeste plaatjes koop ik overigens bij Stereophonic in Antwerpen, maar Rush Hour in Amsterdam mag zich ook regelmatig wentelen in jolijt wegens mijn aanwezigheid aldaar.

Ik lees net op de mailinglijst van tsluts dat er geruchten gaan dat de Queen Mum dood is, maar dat het nieuws nog niet bekend is gemaakt vanwege de kerst. Bij de BBC staat nog niets hierover. Wel dat ze bij een kerstviering van de Engelse koninklijke familie is geweest vandaag. Ze droeg een roze jas en een bijpassend hoedje, staat er nog bij. Delightful! Eén ding is zeker: de Queen Mum is, zoals alle mensen van koninklijken bloede, een ordinaire moordenares, mede dankzij de vele operaties die ze ondergaan heeft om haar in godsnaam in leven te houden.

een natte kerst
(foto gejat van Stile Project)

Prettige kerst enzo.